Saturday, 23 January 2016

Pantang Larang Sebelum / Selepas Berbekam

Ada yang bertanya apakah pantang larang berbekam. Ini adalah serba sedikit yang saya kongsikan dengan anda:


  1. Tidak Boleh Makan 3 Jam Sebelum Berbekam
  2. Tidak Boleh Makan 1 Jam Selepas Berbekam
  3. Digalakkan Mandi Dengan Air Panas Selepas Berbekam
  4. Digalakkan Minum Air Suam Selepas Berbekam
  5. Sebolehnya elak makanan yang elergik pada kulit (cth: udang, sotong, kerang dll) selepas berbekam
  6. Dilarang mengambil ubat cair darah / warfarin 3 hari sebelum berbekam
  7. Tidak digalakkan membuat aktiviti lasak 4 jam selepas berbekam
  8. Digalakkan mengambil suplemen yang sesuai selepas berbekam contohnya suplemen mengandungi zat besi, vitamin C dan detox.

Temujanji Bekam Klinikal di Gombak
Temujanji Bekam Klinikal di Gombak

Untuk temujanji berbekam di Gombak, jemput hubungi kami di 011-2551 3105



21 comments:

  1. pernah berbekam. tp tak pernah thu plak ada pantang larang sebelum dan selepas. apapon tq atas tip

    ReplyDelete
    Replies
    1. tips ini untuk pastikan rawatan berjalan lancar dan pengguna rasa selesa

      Delete
  2. ada pantang laang juga dalam berbekam ni ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. tips ini untuk pastikan rawatan berjalan lancar dan pengguna rasa selesa

      Delete
  3. pernah tengok orang berbekam, real depan mata...thanks info pantang larang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 sis, nanti boleh experience sendiri berbekam

      Delete
  4. tak pernah berani untuk cuba bekam ni. Teringin tapi tak berani.

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. tips ini untuk pastikan rawatan berjalan lancar dan pengguna rasa selesa

      Delete
  6. takut juga nak buat bekam..mungkin suatu hari nanti yang cuba juga perawatan begini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau datang jalan kl calling ya boleh buat bekam

      Delete
  7. Oh, ada pantang-larang yang harus diikuti juga ya sebelum/selepas berbekam. Barulah saya tau.

    ReplyDelete
  8. pernah bekam sekali.. trus buat stu badan.. mmg flat sungguh

    ReplyDelete
  9. Hmm.. tak sangka pula ada pantang larang. Saya selalu tengok poket bila lalu tempat bekam. Ada budget..ON lah :D

    ReplyDelete
  10. pergh ada pantang sebelum jugak eh.. ok la 3 jam..
    kalo sehari kurus CT hehe..

    ReplyDelete
  11. patut la lebam bekam saya lambat surut dulu, ada pantang larang rupanya. mana tau hihihihi

    ReplyDelete

Komen Anda Keutamaan Kami Untuk Menjadikan Syarikat Ini Teguh Dan Terbaik